Ajalugu

 

AS Pöyry Entec (algse ärinimega ENTEC AS) on 1990. aastal asutatud projekteerimis- ja konsultatsioonifirma, mille tegevusvaldkond on määratletud mõistega KESKKOND.

Firma omanikud on kolm firma töötajat ja 1992. aastal omanike ringi lisandunud Soome konsultatsioonifirma Pöyry Environment OY (endise ärinimega Maa ja Vesi Oy) Helsingi Börsil noteeritud konsultatsioonifirmade kontsernist Pöyry Plc. 1996 aastal suurendas Pöyry Environment oma 42% osalust ENTEC AS, 75%-ni. Seoses sellega muutus ka alates 28.08.2007 firma ärinimi, milleks on nüüd AS Pöyry Entec.

Alates 1994. aasta 24. märtsist kuulub firma Eesti Projektbüroode Liitu (EPBL) ning omab konsultatsioonitegevuse vastutuskindlustust. Firma on Eesti Kaubandus-Tööstuskoja liige alates 2002. aastast.
2005. aastal moodustati meie osalusega ettevõte Entec SIA, mis pakub konsultatsiooni teenuseid Läti turul.

2007. aastal moodustasid ERKAS Arendusteenused OÜ ja AS Pöyry Entec ühisettevõtte ERKAS Pärnu Instituut OÜ. Osaühingu eesmärk on omavalitsuste toetamine  ja abistamine erinevate planeeringute koostamisel ja planeeringutega seotud koolitusteenuste pakkumine.

2007. aastal kolisime Ülemiste Citysse, et pakkuda oma teenuseid koos teise Eestis tegutseva Pöyry Plc firmaga - Pöyry OÜ.